Royal szalonok

Királynő vagy, mi bebizonyítjuk!

Menyasszonyi ruhák akkor és most

2016. március 27. - Keserű Dóra

50-es évek

Az 1950-es évek menyasszonyi ruhái a nőiességet, csípőt és derékvonalat hangsúlyozó szabásvonallal rendelkeztek.  A ruhák kevésbé voltak díszítve, jellemző volt az egyszerű forma. A kiegészítők nagyobb hangsúlyt kaptak (kalap, táska), melyet az akkori és napjainkban is híres Dior tervező ihlette. A hajviseletben a rövid fazon mellett a göndör és hullámos volt a legnépszerűbb.

60-as évek

A 1960-as évek legnagyobb meghatározója a hippi irányzat lett. Rövidültek a szoknyák, a ruhák pedig bő szabásúak lettek. A régi képeket nézegetve megfigyelhetjük, hogy az egyik legdivatosabb része a ruhának az ujja volt: hódított a tölcsérujj.  A kiegészítők között a kalap fátyollal, illetve a nagy szemüvegek voltak a slágerek. Hajviseletben a rövid fazont felváltotta a hosszú egyenes haj, ami vagy kiengedve vagy feltűzve és tupírozva hordtak.

70-es évek

Az 1970-es évek változást hozott a női divatban. A női egyenjogúság került előtérbe, egyre több nő kezdett el dolgozni, ami megkövetelte a visszafogott, de elegáns stílust. Ezt a konzervatív irányt az esküvői ruhákban is megfigyelhettük. Jellemző volt a magasra tett csípővonal, melyet egy szalaggal hangsúlyoztak. Kiegészítők között a természetes virágok hódítottak.

 80-as évek

A 80-as évekkel beköszöntött a yuppie korszak, ahol a nők merészebbé váltak. A habos ruhákat virágok díszítették, valamint megjelent a fehér mellett a pink, piros és zöld színek. A divat szárnyra kapott és hozta magával a kifutóra a szebbnél szebb szuper modelleket, akik bálványként és példaképként jelentek meg az akkori nőknek.

 

 

90-es évek

1990-es években a nők ruhái az önmegvalósítást tükrözték. Az első korszak, amikor a luxus előtérbe került és fontos szerepet kapott a ruhák kidolgozottságánál is.  A vállak kiemelése és szélesítése, rengeteg csipke és hímzés, valamint a korszakra jellemző, de már a 80as években megjelenő buggyos ujj lett hatalmas divat. Mindezt drága kiegészítőkkel hangsúlyozták – gyöngy, arany, gyémánt.

 

 

Ezredfordulótól máig

A 90-es évek után az ezredfordulóval még nagyobb hangsúlyt kapott az egyéniség. A mai ruhák ötvözik az elmúlt évszázad divatjait, és biztosítanak minket, hogy mindenki megtalálhassa a számára tökéletes fazont. Míg az elmúlt 50 évben a nők a korszak divatjait próbálták követni és magukra formálni, úgy a mai korban ez megfordult.

2016-ban a menyasszonyi ruhák az eleganciát és a luxust hirdetik, melyek minden egyes fazonban fellelhetőek. Újra divatba jött a színek használata. Hódít az ekrü, light-gold és púder szín, ami a kiegészítőkben is visszaköszön. A csipke aranykorát éli, a legnagyobb tervezők szinte minden egyes darabjának legfontosabb kiegészítője.

 

Legyen az modern vagy merész, romantikus vagy formabontó a kínálat hatalmas. Látogassatok el weboldalunkra és csemegézzetek szebbnél szebb ruháink között.

Ígérjük, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes fazont.    

www.royalszalon.hu

 

logo_1.jpg

süti beállítások módosítása