Royal szalonok

Királynő vagy, mi bebizonyítjuk!

Praktikus esküvői teendő kalauz 2.

Már csak 6 hónap az esküvőig? Íme az újabb Royal tippek

2015. szeptember 24. - Keserű Dóra

Előző cikkünkben a lánykérés utáni első 6 hónap legfontosabb teendőit foglaltuk össze neked, reméljük, hogy találtál benne inspiráló gondolatokatTermészetesen még korán sincs vége a feladatoknak, az előtted álló időszakban véglegesíted majd az eddig opcionálisan lefoglalt szolgáltatásokat, és belevetheted magad a részletekbe! Izgalmasan hangzik, ugye? Nézzük, mire kell ügyelned az esküvő előtti fél évben.

Előbb azonban egy fontos kérdés: ugye megvan már az álom ruha? Nincs? Le ne maradj a leggyönyörűbb modellekről!

4-6 hónappal a nagy nap előtt

  • Meghívó: nem tűnhet fontos részletnek, pedig a hozzátok passzoló meghívó igazán stílusos eleme lehet az esküvőnek. Csempészd bele a találkozásotok történetét, vagy egy rátok jellemző apró részletet, esetleg az esküvői dekoráció színvilágát, stílusát. Lehet vicces, kifinomult vagy elegáns, a lényeg, hogy rólatok szóljon.

Royal tipp: Jó ötlet, ha a meghívóval azonos stílusú ültető- és menükártyák is készülnek. Ügyelj ezekre az apró, mégis harmóniát teremtő részletekre.  

lace_details.jpg

  • Hajkorona és körömdíszítés: egy álomruha mellé gyönyörű hajkorona, gyönyörűen manikűrözött köröm dukál, és akkor még nem is szóltunk a fátyolról és a meseszép tiarákról, kiegészítőkről, amivel lélegzetelállítóvá teheted a menyasszonyi ruhádat. Böngéssz a neten, nézz körbe, hogy milyen stílus áll közel hozzád, szerencsére már rengeteg inspirációs forrás áll a rendelkezésedre, de bátran szemezgess a választott esküvői ruha szalonod honlapján található gyönyörű fotók között.
  • Jegygyűrűk: Ne felejtsd, egész életeden át a ujjadon díszeleg majd, így fordíts rá gondot, hogy igazán a magadénak érezd. Vásárolhattok is, de döntettek az egyedi darabok mellett, utóbbihoz természetesen idő szükséges, ne hagyd az utolsó pillanatra!
  • Nászút lefoglalása: Csodás érzés az esküvői fáradalmakat egy fantasztikus nászúton kipihenni. Már másnap indulnátok, vagy van egy különleges úti célotok? Járj utána, hogy milyen lehetőségeitek vannak, sokat spórolhattok, ha tudatosan nézelődtök!

naszut_blogra.jpg

2-4 hónappal a nagy nap előtt

  • Menü egyeztetése: A tradicionálisabb ételekért lelkesedik a rokonság, vagy jöhet valami különleges? Éjfélkor hanyagolnád a töltött káposztát, helyette jöhetne valami gyümölcs? Ti ismeritek legjobban a rokonság ízlését, így érdemes még ebben az időszakban végiggondolni, hogy mit szeretnétek. Azt se feledd, mostanában egyre többen szenvednek valamilyen ételallergiától, nálatok is előfordul a rokonságban? Mindenképpen elegáns gesztus a részetekről, ha figyelmet fordítotok erre.
  • Vendégkönyv: több fajtája létezik, lehet egy egyszerű könyv, amibe mindenki ír nektek néhány kedves sort, de ha valami egyedi ötleted van, ami később emlékeztet majd a vendégeid kedvességére, itt a remek alkalom, hogy megvalósítsd! Láttunk már gyönyörű lufis,tavaszi fás képeket, amin a vendégek otthagyhatják az ujjlenyomatukat, írható játék kockákat, keretezett régi levélpapírokat, amire a szeretteid írhatnak nektek pár sort. Hidd el, fantasztikus lesz visszaolvasni évek múltán ezeket a kedves jókívánságokat. 
  • Köszönőajándék: Akárcsak a meghívó esetében,  a köszönőajándékról is gondolhatnád, nem kell rá sok energiát fordítani, de azt tanácsoljuk, ennél az apró részletnél is inkább a játékosságodat helyezd előtérbe. Bátran lehetsz vicces (persze azért olyan legyen, amit a nagymamádnak is oda mersz majd adni :) ,glamour-os (a díszítés színe vagy egy apró  részlet itt is visszaköszönhet), vagy akár személyre szóló (mindenkinek írj egy pár kedves sort), szintén az interneten találsz ötleteket. 

csokrok_blogra.jpg

1-2 hónappal a nagy nap előtt

  • Ültetési rend: Nem ritkaság, hogy fejtörést okoz, hogy hogyan vegyítsd majd a sok ismeretlen embert, főleg, ha nagy baráti körrel bírsz, vagy a munkatársaidat is meghívod a lakodalomba. Általában nem sikerül elsőre dűlőre jutni, de ne aggódj, végül mindenkinek megtalálod majd a tökéletes helye
  • Egyeztetés, egyeztetés: Amikor már csak hetek vannak hátra, célszerű  a szolgáltatókkal még egyszer egyeztetni a részleteket, megtenni az esetleges pontosításokat, ha szükséges (létszámváltozás, ültetési rendben történt változás, program módosítás).
  • Fodrász, kozmetikus, próbasmink, próbahaj: Természetesen ne egy nappal a nagy nap előtt menj hajfestésre, most nyugodtan intézd el a fodrászt, a kozmetikust és foglalj időpontot próbasminkre és hajpróbára is. Hidd el, bármi olyan mozzanat, amivel időt spórolhatsz a nagy napon reggel, aranyat ér majd. 
  • Esküvői csokor: Ha eddig egy bizonyos irányt/stílust követtél, nem lesz nehéz dolgod a hozzád illő csokor kiválasztásával. Reményeink szerint már eddig is a bújtad a téged inspiráló magazinokat, internetes oldalakat, és több variáció is van már a tarsolyodban. Ha nincs, az sem baj! Most még időben vagy, hogy kiválaszd az outfit-edet megkoronázó virágkölteményt.

Royal tipp: Tudjuk, hogy egy esküvőt megszervezni nem egyszerű feladat, sokszor hosszú hónapokba telik, amíg minden összeáll, és néha nem egy minden simán. De ne feledd, a szervezés, a vőlegényeddel való közös tervezés is lehet pont ugyanolyan izgalmas, mint maga a Nagy nap. Élvezd ki minden percét. :) 

Cikkünk folytatódik az utolsó hetek teendőivel! 

süti beállítások módosítása