Royal szalonok

Királynő vagy, mi bebizonyítjuk!

Praktikus esküvői teendő kalauz 1.

Hasznos tippek 12 - 6 hónappal a nagy nap előtt

2015. szeptember 16. - Várszegi Anita

Megkérték a kezed, úszol a boldogságban, és már most azon gondolkozol, mi a következő teendő? Tapasztalatból tudjuk, hogy vagy neki esel a szervezésnek, és éjjel-nappal az esküvő jár majd a fejedben, vagy az utolsó pillanatban kapsz észbe, hogy már valamit el is felejtettél. Mindkét véglet sok idegeskedéssel jár, de nyugalom, van arany középút!

Segítségképpen összegyűjtöttük neked a legfontosabb határidőket.  Érdemes megfogadnod a tanácsainkat, ha nem akarsz lemaradni a legszebb esküvői ruhákról, vagy a legklasszabb helyszínekről. Vágjunk is bele!

10-12 hónappal a nagy nap előtt

  • A költségvetés megtervezése: fontos,hogy tudjátok, nagyságrendileg mennyit szántok az esküvőre. Azért jó ezt időben eldönteni, mert a ruha, a helyszín, és a legfontosabb tételek egyeztetésekor sok időt spórolhattok meg, ha a budget-hez mérten kezditek el a keresést.
  • A vendéglista átgondolása: beszéljétek meg, hogy hány embert szeretnétek meghívni. A költségvetést is nagyban befolyásolhatja a vendégek száma, de meghatározhatja az egész szertartás stílusát: más egy több száz fős lakodalomra felkészülni, és más például egy meghitt kisebb létszámú, családias eseményre hangolódni.
  • Tanúk és koszorúslányok felkérése: Célszerű minél előbb felkérni a tanúkat és a koszorúslányokat. Sokat segíthetnek neked már a felkészülésben is, együtt böngészhetitek az esküvői szalonok kínálatát, sőt elkísérhetnek például a ruhapróbára is.
  • Dekoráció színe: Elenyészőnek tűnő részlet, pedig hidd el, sokat profitálhatsz belőle, ha már idejekorán kiválasztod, milyen színvilágot szeretnél. Visszaköszönhet a választott szín a meghívón, a cipőd színében vagy a ruhád kiegészítőjeként egy igazán stílusos selyem övön, ettől biztosan egyedi leszel!

 

coral_ideas.jpg

6-8 hónappal a nagy nap előtt

  • A tökéletes ruha kiválasztása: vitathatatlanul a legfontosabb teendőd lesz ebben az időszakban. Miért fontos, hogy ne halogasd? Jó, ha tudod, minden év novemberében válnak elérhetővé a legújabb kollekciók a szalonokban. Ugye azt nem is kell mondanunk, hogy ezek a legizgalmasabb darabok, és hamar lecsapnak rájuk? Sok fejtöréstől kíméled meg magad, ha az időpontot időben lefoglalod!

Royal tipp: ha szeretnéd az elsők között felpróbálni a legújabb modelleket, foglalj már októberben időpontot!  

Nem is gondolnád, hogy mennyire meghatározza a további teendőidet a ruhaválasztás! Megkérdeztünk erről a téma egyik szakértőjét.

“Sokszor a menyasszonyok bele sem gondolnak, milyen meghatározó szerepe van a ruhának az esküvő egészére. Vegyünk egy példát: ha egy gyönyörű tört fehér színű ruhát választasz, az abrosz semmiképpen ne legyen vakító fehér színű! Egy ilyen hiba miatt a ruhád szürkének tűnhet, és akkor a vőlegény ingének, nyakkendőjének a színéről, a dekoráció részleteiről nem is szóltunk. -  mondta el Rónai Kamilla, a Royal Deluxe szalon tanácsadónője.

  • Menyecskeruha kiválasztása: Szándékosan nem egy pontban említjük a menyasszonyi ruhával, hogy ezzel is nyomatékosítsuk, ne feledkezz meg róla. Tudjuk, az álomruha lebeg a szemed előtt, de könnyíts meg a dolgod: ha időpontot foglalsz egy szalonba, érdeklődj, hogy tartanak-e menyecskeruhát! Hidd el, az esküvő előtti napokban sok időt spórolhatsz meg, ha nem kell több helyre rohangálnod a kész ruhákért.
  • Válaszd ki a cipődet: ha megvan a ruha, szükséged lesz egy színben passzoló topánra is, és ne feledd, egy kényelmes cipő életet menthet a sokadik áttáncolt óra után, így jobb, ha beszerzed ebben a viszonylag nyugalmasabb időszakban, így marad időd, hogy “betörd” és esetleg változtass a döntéseden.
  • Fotós és videós kiválasztása: fantasztikus fotók és videók készülnek majd a nagy napon, hogy soha ne felejtsd el, micsoda pillanatokat éltetek meg. Ehhez azonban remek, hozzáértő szakemberekre lesz szükségetek.  Most még van időd, hogy körbenézz, érdeklődj, egyeztess.

royal_heels.jpg

Ahogy látod, nem fogsz unatkozni az első félévben sem. Jó időszak ez arra, hogy inspirálódj. Szerencsére már számtalan erre alkalmas gyűjtőoldalt találsz az interneten is  (pl. Pinterest), de természetesen itt a Royal blogon is sok hasznos tanácsot olvashatsz, így nyugodtabban vághatsz majd neki a következő 6 hónapnak.

Mik a teendőid az esküvő előtt 1-5 hónapban? Kattints a folytatásért!

logo.jpg

süti beállítások módosítása